Implantologie consult

In sommige gevallen is een gebit dusdanig beschadigd dat alleen een prothese, kroon of brug de oplossing is. Maar het kan zo zijn dat deze implantaten nodig hebben. U wordt dan door gestuurd naar een implantoloog. U krijgt dan een implantologie consult, de implantoloog bekijkt dan wat er mogelijk is en wat er nodig is om het beste resultaat te bereiken. Na het consult worden de opties met u besproken, ook krijgt u een overzicht van de bijbehorende kosten.

Wat kan er voortkomen uit het implantologie consult

  • Alleen enkele implantaten zijn nodig.
  • Implantaat is alleen nodig voor boven, onder of beide.
  • Kroon of brug met implantaat zijn nodig.
  • Implantaat is nodig in combinatie met kunstgebit.

Wat is een implantaat
U kunt een implantaat het beste vergelijken met een kunstwortel, in dit geval liggen er wortels onder ons tandvlees die in verbinding staan met onze tanden en kiezen. Uw afwezig tandwortel wordt dus vervangen door een implantaat, deze wordt als een schroef in uw kaak geplaatst. Ze zijn gemaakt van lichaamsveilig titanium. Binnen 4 tot 6 maanden zal het kaakbot aan de implantaat vastgroeien. Op de implantaten kunnen een kroon, brug, enkele prothese of geheel kunstgebit geplaatst worden.

Waarom is het nodig
Ze kunnen ondersteuning bieden aan uw kunstgebit, kroon, brug of enkele prothese, ze zorgen voor extra houvast. Een wortel, kies of tand kan dusdanig beschadigd zijn dat ze verwijderd moeten worden. De implantaat zorgt er dan voor dat u een enkele prothese, kunstgebit, kroon of brug kunt plaatsen. In sommige gevallen kan een kroon of brug ook geplaats worden zonder implantaat, echter moeten buurtanden dan geslepen worden.

Copyright 2022 Angsttandarts Rotterdam.